Massagevormen

Sportmassage

Sportmassage

Sportmassage is het toepassen van diverse handgrepen op een ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar. Het doel is om de lichamelijke conditie te verbeteren, te handhaven en/of de nadelige gevolgen van die sport weg te nemen of te verminderen. Door strijken en kneden worden vastzittende spieren losgemaakt. Dit kan zowel voor als na het sporten plaatsvinden:
Voor het sporten om de kans op blessures te verkleinen en het lichaam voor te bereiden op de inspanning d.m.v. een stimulerende massage, waardoor de doorbloeding in de spieren wordt verbeterd. Na het sporten ter bevordering van het herstel, het afvoeren van afvalstoffen, vermoeidheidsbestrijding en vermindering van pijn d.m.v. een ontspannende massage. Verder kunnen verhardingen in de spieren worden bestreden.

Deze massagevorm is ook zeer geschikt voor niet-sporters bij bijv. een stijve nek, schouder, pijnlijke rug door overbelasting of een verkeerde houding. Spanning en stress worden minder en de pijn neemt af.

Wellnessmassage

Wellnessmassage

Gericht op totale ontspanning van lichaam en geest. Deze massage helpt tegen slapeloosheid, ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepel. Ook deze massage zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Deze massagevorm is inclusief hoofd- en voetmassage.

Hotstonemassage:
Dit is een massage van het lichaam met verwamde basaltstenen tussen de 45 en 55 graden Celcius. Door de genezende werking van de stenen, de warmte en de eventuele ‘druk’ dringt deze massage diep door in het spierweefsel. Deze massage heeft een ontgiftende en afvoerende werking en geeft een totale diepe ontspanning.

Stoelmassage

Stoelmassage

Wilt u liever niet op een massagetafel plaats nemen, dan is het ook mogelijk op een speciale stoel een massage te ondergaan.

Stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massage van het hoofd, de nek, schouders, armen, handen, rug en heupen, die gebaseerd is op de traditionele Japanse Shiatsu drukpunttechnieken. Door de vormgeving van de stoel kunnen hoofd, nek, schouders, armen en rug maximaal ontspannen en is de behandeling zeer effectief. De massage vindt plaats terwijl u de kleding aan kunt houden. De hele behandeling duurt circa 20 tot 30 minuten. De specifieke technieken die gebruikt worden tijdens de stoelmassage stimuleren de doorbloeding van het weefsel. Het helpt o.a. bij stress- en houding gerelateerde klachten als stijve/pijnlijke nek en schouders, spanningshoofdpijn, rug- en RSI-klachten, De stoelmassage is bijzonder aangenaam en ontspannend om te ondergaan. Vaak gebruik ik hierbij ook technieken uit de sportmassage.

Stoelmassage bij bedrijven helpt aantoonbaar bij het verlagen van het ziekteverzuim en het verhogen van de medewerkerstevredenheid, betere motivatie, hogere inzetbaarheid en is fiscaal aftrekbaar.
Dit werkt zowel preventief als voor herstel.